نویسنده موضوع: برون سپاری پروژه ها  (دفعات بازدید: 390 بار)

mohamad809

  • عضو تازه وارد
  • *
  • ارسال: 1
برون سپاری پروژه ها
« : سپتامبر 01, 2018, 04:53:44 pm »
[size=18pt]برون سپاری چیست؟
[/size]
[url=https://irotecs.com/outsourcing/برون سپاری]برون سپاری[/url]  فعالیتی است که در آن یک شرکت،  شرکت دیگر یا فردی را برای انجام وظایف، اداره عملیات یا ارائه خدماتی که عمدتا توسط کارکنان شرکت انجام می شود یا قبلا توسط آنها انجام می شده است استخدام می کند.

برون سپاری اغلب در صنایعی که در آن ها کمبود تخصص خاصی وجود دارد و یا جایی که هزینه های انجام کار داخل مجموعه سازمان خیلی بالا است استفاده می شود.  شرکت هایی مانند توسعه دهندگان نرم افزار، پیمانکاران اجرایی و … بخش گسترده ای از فعالیت های خود را می توانند برون سپاری کنند. هر کاری در شرکت می تواند برون سپاری شود، اما عموما شرکت ها فعالیت های اساسی خود را واگذار نمی کنند. توسعه فناوری ها و اکوسیستم استارت آپی باعث شده است که برون سپاری تبدیل به یک فرصت برای شرکت ها برای به دست آوردن استعدادهای تیم های مختلف شده است.

برون سپاری در سال های اخیر محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. دلیل این مساله این است که نیازهای شرکت هایی که توسعه پیدا می کنند تخصصی تر می شود. این در حالی هست که عموما تخصص لازم برای برآورده کردن این نیازمندی ها در خود شرکت وجود ندارد و تامین نیروی انسانی و ساختار در داخل خود شرکت برای رفع این نیازمندی که ممکن است حتی در بازه کوتاهی به آن نیاز باشد فاقد توجیه اقتصادی هست. با افزایش اکوسیستم استات آپ ها، برون سپاری راه را برای صاحبان شرکت ها  و کارآفرینان برای پیدا کردن متخصصین با کیفیت حقیقی و حقوقی با هزینه بسیار مناسب فراهم کرده است. مفهوم برون سپاری و فریلنس (آزادکاری) ارتباط تنگاتنگی دارند.

[size=18pt]چرا شرکت ها برون سپاری می کنند؟
[/size]ساده ترین دلیل این است که شرکت ها برخی از کارهای خود را واگذار می کنند تا هزینه های خود را برای تولید یک محصول و یا ارئه یک خدمت کاهش داده و حاشیه سود خود را افزایش دهند. از سوی دیگر با برون سپاری می توانند فعالیت خود را به اشخاص یا شرکت های حرفه ای دهند که در آن زمینه تخصص بیشتری به نسبت خود سازمان دارند.

بر طبق آمار گرفته شده دلایل برون سپاری موارد زیر هستند:

کاهش یا کنترل هزینه ها – ۴۴٪
دسترسی به منابع اطلاعاتی که در داخل شرکت وجود ندارد – ۳۴٪
آزاد سازی منابع داخلی – ۳۱٪
بهبود کسب و کار – ۲۸٪
سرعت بخشیدن به سازماندهی و تغییرات شرکت – ۲۲٪
سرعت پروژه – ۱۵٪
مدیریت فعالیت خارج از شرکت – ۱۵٪
کاهش زمان رسیدن محصول به بازار – ۹٪
جوانب مثبت و منفی برون سپاری
علاوه بر کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری، شرکت هایی که برون سپاری می کنند می توانند مزایای دیگری را نیز دریافت کنند. با این روش، شرکت ها می توانند منابع (پول، پرسنل وامکانات) را آزاد کنند. این منابع می توانند به سایر فعالیت های شرکت در زمینه آن پروژه و یا پروژه های جدید هدایت شوند که عملکرد بیشتری را برای شرکت به ارمغان می آورد تا اینکه به وظایفی بپردازند که واگذار شده است.

درست است که برون سپاری می تواند مزایای زیادی را برای کسب و کار شما به ارمغان بیاورد، اما در هنگام مذاکره و مدیریت روابط با شرکت های ثانویه، خطرات و چالش های مهمی وجود دارد. شرکت هایی که کارهای خود را به شرکت یا فرد دیگری واگذار می کنند باید قراردادهای خود و روابط در حال حاضر خود با سایر شرکت ها را برای اطمینان از موفقیت مدیریت کنند. نکته مهم دیگر اینکه شرکت ها  کنترل روی برخی خدمات خود را از دست می دهند. به عنوان مثال، یک شرکت کنترل کیفیت خدمات پس از فروش به مشتری را زمانی که مرکز ارتباط خود را به شرکت دیگری واگذار می کند، از دست می دهد. علاوه بر این، شرکت ها ممکن است در نحوه برخورد با کارکنان خود برای برقراری ارتباط و همکاری موثر با کسانی که برای شرکت ثانوی کار می کنند با مشکل مواجه شوند. این مساله زمانی شایع تر هست که  شرکت ثانویه در خارج از کشور باشد.

[size=18pt]اصطلاحات رایج برون سپاری
[/size]BPO: برون سپاری فرآیند کسب و کار (Business process outsourcing) یک اصطلاح کلیدی برای واکذاری یک فعالیت خاص کسب و کار است. BPO اغلب به دو دسته تقسیم می شود:

BPO درون سازمانی: شامل خدماتی هست که ناشی از ارتباط بین کارکنان داخل شرکت می باشد
BPO بیرون سازمانی: شامل خدماتی هست که ناشی از ارتباط بین کارکنان شرکت و بیرون آن هست مانند بازاریابی یا پشتیبانی فنی است.
ITO: برون سپاری فن آوری اطلاعات (IT outsourcing) است که در واقع زیر مجموعه ای از برون سپاری فرایند کسب و کار (BPO) است.

KPO: برون سپاری فرآیند دانش (knowledge process outsourcing) شامل واگذازی فعالیت هایی است که نیاز به تحقیق و مهارت های تحلیلی دارد.

[size=18pt]نتیجه گیری
[/size]اگر چه برون سپاری به عنوان یک راه برای کاهش هزینه ها و به دست آوردن کارایی مطرح شده است اما به طور فزاینده در حال تبدیل به یک ابزار استراتژیک برای شرکت ها شده است. بنابراین برخورد علمی و استفاده صحیح از این مساله می تواند باعث رشد روز افزون شرکت ها شود.
« آخرين ويرايش: سپتامبر 01, 2018, 04:58:35 pm توسط mohamad809 »